SIO Rapid Toernooi 2017

home  |  algemene informatie   |  deelnemerslijst   |  contact   |  locatie   |  sponsors   |  foto impressie   |  eregalerij   |  archief

29e SIO Rapid Toernooi

's-Gravenzande,  september 2017

Beste schaakliefhebbers,

Wij organiseren op zaterdag 11 november 2017 voor de 29e keer het SIO Rapid ­schaaktoernooi.
De bedenktijd per persoon per partij bedraagt 20 minuten.

Behalve in de hoofdgroep, waar volgens het Zwitserse systeem wordt gespeeld, wordt er gespeeld in groepen van acht spelers, zodat iedereen zeven partijen speelt.
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-- per deelnemer, de kosten van de middaglunch zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.
De inschrij­ving staat open voor iedereen, van jong tot oud, club- of huisschaker.

Alle informatie is te vinden op de nieuwe website van het Westlandse schaken: http://www.westlandschaakt.nl/, een samenbundeling van alle Westlandse schaakactiviteiten. De vertrouwde SIO-website wordt per 1-11-2017 opgeheven, maar alle relevante informatie is overgeheveld naar de nieuwe site.

Wij hopen dat u in de gelegenheid bent deze zaterdag vrij te maken om zodoende kennis te nemen van onze Westlandse toernooisfeer.

De inschrijving

1.             Het toernooi wordt gehouden in het gebouw ‘t Centrum, Hoofdstraat 100, te De Lier. Tel. 0174-512632.

2.             De aanmelding voor deelname aan het toernooi moet uiterlijk woensdag 8 november 2017 bij ons binnen zijn.

3.             Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-- per persoon, inclusief lunchkosten.

4.                   U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden bij:

Dirk van Nieuwkerk

E-mail: siotoernooi@westlandschaakt.nl

Website: http://siotoernooi.westlandschaakt.nl/

5.             De speelsterkte geeft u als volgt op:

a)            als u lid bent van een schaakvereniging: de naam van de vereniging en uw ELO-rating of de klasse waarin u speelt.

b)            als u geen lid bent van een schaakver­eniging, dan dient u te vermelden: gevorderd of beginner.

6.             Het verschuldigde bedrag dient te worden betaald bij aankomst in de zaal.

Enkele belangrijke punten

1.                   Er wordt gespeeld in groepen van acht spelers, die naar sterkte worden ingedeeld.
In de hoofdgroep wordt er volgens het Zwitserse systeem gespeeld.

De bedenktijd bedraagt 20 minuten per speler per partij.

2.             Per groep zijn er vier prijzen te winnen.
De winnaar in de hoofdgroep krijgt tevens een wisselbeker.

3.             Er wordt gespeeld volgens het rapidreglement, noteren is niet verplicht.

4.             De zaal is om 9.30 uur open; u wordt verzocht om 9.45 uur aanwezig te zijn.

5.             Het programma luidt:

10.00 uur:            opening van het toernooi

10.15 - 10.55:      eerste ronde

11.00 - 11.40:      tweede ronde

11.45 - 12.25:      derde ronde

12.25 - 13.00:      lunchpauze

13.00 - 13.40:      vierde ronde

13.45 - 14.25:      vijfde ronde

14.30 - 15.10:      zesde ronde

15.15 - 15.55:      zevende ronde

16.15 uur:            prijsuitreiking.

De Toernooicommissie